Vijfde Nacht van de Ziel op zaterdag 3 oktober 2009 in Almere

Op zaterdag 3 oktober 2009 vindt de vijfde editie van de Nacht van de Ziel plaats. Een vernieuwde Nacht, met vertrouwde elementen en gezichten. Om 22.00 uur verzamelen we op de dijk boven bij de begraafplaats in Almere Haven. Hier ontvangt iedereen een speciaal Hartje. Vandaar lopen we achter de Doedelzakspeler, op een met kaarsen verlicht pad, over de begraafplaats langs de Havenkom richting Corrosia!. Het open podium Levenskunst vindt vanaf 22.30 uur plaats in Corrosia! Theater de Roestbak. U kunt hier luisteren naar de verhalen en muziek van mensen die hun dierbare herinneringen met u willen delen. De Nacht heeft een open karakter en de mensen kunnen in- en uit lopen.

Buiten staan vuurkorven uitnodigend te wachten om briefjes te verbranden, om zo uw berichtje de Nacht in te sturen. Binnen is er gelegenheid om iets te drinken en een speciaal voor deze Nacht door de bakker gebakken Lichtpuntje te eten.

Open podium Levenskunst

Iedereen die dat wil kan meedoen aan het open podium Levenskunst. Vertel waarom iemand zo belangrijk voor u was. Laat u vooral inspireren om iets persoonlijks te doen. Als u muziek wilt laten horen is het de bedoeling dat u dit zelf aankondigt en vertelt waarom deze muziek speciaal voor u is. Of u kunt zelf een instrument bespelen, zingen, foto’s laten zien of aan de hand van een voorwerp wat over een overledene vertellen. Het hoeft niet perfect te zijn, het is al bijzonder als u het doet.

Wilt u meedoen met het open podium dan vragen we u ons dat van te voren te laten weten door een mail te sturen. Als u ergens over twijfelt neem dan gerust contact op.

Op het podium hangen vlaggen met portretten van overledenen. Deze Zielsvlaggen kunt u bestellen bij Coso vlaggen Almere. Heeft u een vlag, dan kunt u die aan het begin van het open podium Levenskunst ophangen. Aan het eind neemt u deze weer mee naar huis. Meer informatie vindt u op onze site.

De Nacht van de Ziel is een initiatief van de Almeerse kunstenares Mary Fontaine en wordt dit jaar voor het eerst uitgevoerd door de Stichting Dood en Levenskunst. Omdat het dit jaar de vijfde Nacht van de Ziel is wordt er in oktober uitgebreid bij de dood stil gestaan. Niet alleen de Nacht vind plaats in oktober, maar er is op zaterdag 17 oktober speciaal voor kinderen een Dag van de Ziel. En op woensdag 28 oktober is er de workshop Bot en Botje. Meer informatie vindt u op www.nachtvandeziel.nl.

Contact: Mary Fontaine, telefoon (036) 531 83 00, email info@doodenlevenskunst.nl