Verlies van broer of zus - verborgen verlies

  • Saskia Steur

    Ik ben in 1999 mijn zusje Wanda verloren. Ze was toen 30.

    Gelukkig heb ik zelfstandig haar dood goed weten te verwerken. Het heeft me al die jaren enorm verbaasd hoe weinig aandacht er is voor volwassenen die een broer of zus verliezen.

    Daarom ben ik nu een boek aan het schrijven: ik wil mensen helpen bij het verwerken van het verlies van een broer of zus.

    Ik ben nu een boek aan het schrijven. Het onderwerp moet maatschappelijk bespreekbaar worden, en daar zet ik me voor in.

    Mijn boek is nog niet klaar, maar je kunt mijn vorderingen volgen via mijn blog http://saskia1962.wordpress.com/

    Als je je hier met naam en emailadres aanmeldt, krijg je persoonlijk bericht over mijn boek en dit belangrijke onderwerp: http://bit.ly/IMW-aanmelding

    Ik ben ook op Twitter te volgen: @IkMisWanda.

    Ik heb een praktisch, eenvoudig systeem ontwikkeld om het verlies van een broer of zus te verwerken: het ROUTE-systeem, van verlies naar verder.

    Wil je meer weten, mail me dan gerust via saskia@word-ing.nl

    Ik hoor graag wat jouw eigen ervaringen zijn, als je net als ik een broer of zus moet missen.

    Ken je andere mensen die ook een broer of zus hebben verloren: stuur ze gerust mijn gegevens door!

    Hartelijke groeten,

    Saskia

  • Coralinde Giel Mol

    hoi Saskia

    op 11 april ben ik mijn enige broer van 47 verloren aan een hartstilstand. Mijn vader is anderhalf jaar geleden overladen. Voor mij is het allemaal nog heel nieuw, wel heel zwaar. Ik ben benieuwd naar je boek.

    Ik merk inderdaad dat het verlies van broer of zus anders wordt beleefd door de buitenwereld als het verlies van een ouder. Op de begrafenis van mijn vader waren veel meer collega''s als nu bij mijn broer.

    hartelijke groeten,

    Coralinde